Följ Strukton Rail

Taggar

Tillståndsbaserat underhåll med förnyad POSS plattform

Tillståndsbaserat underhåll med förnyad POSS plattform

Nyheter   •   Okt 25, 2019 15:24 CEST

Nu lanserar Strukton den förnyade och molnbaserade POSS Online R7- plattformen. Därmed tas anläggningsövervakning för järnväg till en helt ny nivå.

Strukton Rails tf vd är utsedd

Strukton Rails tf vd är utsedd

Nyheter   •   Jun 14, 2019 08:55 CEST

Strukton Rails styrelse har utsett Lars Schyllander till tillförordnad vd för Strukton Rail Sverige. Lars ersätter Robert Röder, som 12 juni meddelade att han lämnar Strukton Rail för ett nytt uppdrag. Beslutet gäller med omedelbar verkan tills rekryteringen av en permanent vd är klar.

Världsmiljödag med fokus på utsläpp

Världsmiljödag med fokus på utsläpp

Nyheter   •   Jun 05, 2019 14:30 CEST

Idag firas Världsmiljödagen. Strukton firar att CO2-utsläppen från företagets bilflotta minskade med 14 procent under 2018, vilket var ett resultat över företagets minskningsmål på 10 procent. 2019 breddar Strukton sin mätning av CO2-utsläpp till att gälla även arbetsfordon och maskiner.

Minskade utsläpp med fordonsprojekt

Minskade utsläpp med fordonsprojekt

Nyheter   •   Apr 16, 2019 13:37 CEST

Under 2017 körde Strukton Rail 207,5 varv runt jorden och 3 427 kg CO2 per anställd släpptes ut. Sedan dess har utsläppen minskat med 14 procent tack vare projektet med fossilfri fordonspark.

Strukton Rail i Almedalen 2018

Strukton Rail i Almedalen 2018

Nyheter   •   Jun 20, 2018 15:39 CEST

Hur ökar vi förtroendet för järnvägen? Trots en placering bland Europas bästa och en tågpunktlighet på 90 procent så väljer tre av tio bort tåget av rädsla för förseningar. Under Struktons seminarium i Almedalen kommer vi diskutera järnvägens roll i samhället och hur vi med ett mer digitaliserat och innovativt underhåll kan förebygga många av dagens problem.

Strukton kombinerar rekrytering med chefsutbildning

Strukton kombinerar rekrytering med chefsutbildning

Nyheter   •   Nov 02, 2017 13:35 CET

Det planeras stora förbättringsarbeten på järnvägen. Fram till 2029 satsar Trafikverket 125 miljarder för att rusta upp spårsystemet. Strukton Rail, som är Sveriges största privata leverantör av järnvägsunderhåll, ser att satsningen kommer innebära en ökad efterfrågan på järnvägskompetens. För att möta behoven inleder företaget en rekryteringssatsning med intensivutbildning av nya arbetsledare.

Strukton gör dubbelförlängning

Strukton gör dubbelförlängning

Nyheter   •   Okt 05, 2017 10:14 CEST

Inom loppet av några veckor har två av Struktons uppdrag för underhåll på järnvägen förlängts med ett respektive två år. ‒ Det känns jättebra och vi är både stolta och glada att Trafikverket vill förlänga de här samarbetena med oss, säger Strukton Rails regionchef Lars Schyllander.

Fullsatt på Strukton Rails seminarium om järnvägens framtid!

Fullsatt på Strukton Rails seminarium om järnvägens framtid!

Nyheter   •   Jul 03, 2017 12:48 CEST

Under Almedalsveckan 3 juli höll Strukton Rail ett frukostseminarium om järnvägens roll i samhället, under rubriken Hur utvecklar vi järnvägen så att den möter samhällets behov? Lokalen var fullsatt och stämningen hög. Panelens diskussioner drog ner flera skratt från publiken.

Strukton ökar närvaron i järnvägsbranschen genom nytt dotterbolag

Strukton ökar närvaron i järnvägsbranschen genom nytt dotterbolag

Nyheter   •   Nov 07, 2016 14:03 CET

Den svenska järnvägsbranschen står inför resursbrist de närmaste åren. Spåren på svensk järnväg är i stort behov av förnyelse, samtidigt har bolagen allt svårare att bemanna planerade arbeten med rätt kompetens. Som en dellösning stärker Strukton Rail resurserna genom ett nytt dotterbolag, RBS AB.

Strukton Rail: Trafikverket ansvariga för olyckan i Kimstad

Nyheter   •   Aug 27, 2015 17:25 CEST

På onsdagen lämnade Strukton Rail in sitt svaromål till Norrköpings tingsrätt i målet angående tågolyckan i Kimstad i Östergötland 2010. I svaromålet klargör Strukton Rail varför man anser att Trafikverket hade ansvaret för den allvarliga olyckan.

Citybanan har fått sina första spårmeter

Citybanan har fått sina första spårmeter

Nyheter   •   Jul 09, 2014 09:36 CEST

Onsdag 9 juli hölls en pressvisning av Citybanan. Trafikverket fanns på plats tillsammans med infrastrukturiminister Catharina Elmsäter-Svärd och ett stort uppbåd av journalister. Under visningen inledde Strukton Rail bygget av Citybanan med att lägga banans första 40 spårmeter.

Invigning av projekt Söderåsbanan - etapp 2

Invigning av projekt Söderåsbanan - etapp 2

Nyheter   •   Jun 23, 2014 14:15 CEST

På uppdrag av Trafikverket ska Strukton Rail rusta upp hela Söderåsbanan mellan orterna Åstorp och Teckomatorp. Arbetet pågår under större delen av 2015 och torsdag 19 juni invigdes etappen av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Det är en genomgående satsning som kommer att stärka skyddet för vägtrafikanter och öka Söderåsbanans kapacitet att ta emot fler, tyngre och snabbare tåg.

Felciterad Struktonchef i Sekotidningen

Nyheter   •   Jun 13, 2014 13:01 CEST

I en artikel publicerad i Sekotidningen 2014-06-13 citeras Strukton Rails personalchef Gunnar Strömberg angående ett personalärende, som anmälts till arbetsdomstolen av fackförbundet Seko. Gunnar Strömberg blev först felaktigt citerad av Sekotidningen, vilket tyvärr gjorde att texten fick en helt felaktig innebörd. I efterhand har nu Sekotidningen rättat citatet i sin webbupplaga.

Stärkt skydd för järnvägsarbetare

Stärkt skydd för järnvägsarbetare

Nyheter   •   Nov 11, 2013 11:30 CET

Idag kom beskedet att Trafikverket stärker skyddet för järnvägsarbetare som röjer snö på spåret vintertid. Strukton Rails säkerhetschef Niklas Andersson är mycket lättad över beslutet.

Strukton Rail deltog i släckningsarbete på stambanan

Nyheter   •   Maj 27, 2013 09:32 CEST

Ett godståg på väg söderut på Pitebanan orsakade på söndagen bränder utmed banvallen norr om Älvsbyn. Det var gnistor från en vagn som antände vegetationen. Järnvägsbolaget Strukton Rail, som hade ett inplanerat spårbyte på sträckan på söndagen, fanns på plats i närheten av det drabbade stråket. Och för delar av arbetslaget blev det släckningsarbete istället för spårupprustning den här dagen.

Säkerhetslösning för spårarbeten

Säkerhetslösning för spårarbeten

Nyheter   •   Maj 08, 2013 17:19 CEST

Det började som en intern förslagstävling under hösten 2012. Strukton Rail utlyste en utmaning bland alla anställa om att komma på nyskapande lösningar som kan stärka säkerheten i arbetsmiljön för järnvägsanställda. Medarbetare i Holland, Tyskland, Belgien och Sverige gjorde inlägg med tips och idéer, i ett gemensamt forum där man också hade möjlighet att berika andras idéer.

Strukton Rail majoritetsägare i italienska CLF

Strukton Rail majoritetsägare i italienska CLF

Nyheter   •   Maj 08, 2013 17:06 CEST

Järnvägskoncernen Strukton Rail ökar sitt ägande i det italienska järnvägsbolaget CLF. Strukton Rail har varit delägare i CLF sedan 1998 och ökar nu aktieinnehavet från 40 procent till 60 procent. Unieco finns kvar som delägare med 40 procent av innehavet.