Följ Strukton Rail

Strukton Rail majoritetsägare i italienska CLF

Nyhet   •   Maj 08, 2013 17:06 CEST

GOUDA 29 mars 2013 – Järnvägskoncernen Strukton Rail ökar sitt ägande i det italienska järnvägsbolaget CLF. Strukton Rail har varit delägare i CLF sedan 1998 och ökar nu aktieinnehavet från 40 procent till 60 procent. Unieco finns kvar som delägare med 40 procent av innehavet.

CLF-gruppen (Cunstruzioni Linee Feroviarie) utför drift, underhåll och förnyelsearbeten i alla typer av järnvägssystem. Genom sina dotterbolag Sifel och Arfer är CLF leverantör inom alla teknikområden på järnväg – nybyggnation, elarbeten, signalsystem och telekommunikation. CLF-gruppen har cirka 500 anställda och år 2012 omsatte koncernen drygt 1 miljard kronor.

CLF är en av Italiens ledande järnvägsentreprenörer, med kontor i Bologna, Alessandria och Spigno Monferrato. Nyligen slutförde bolaget byggnationen av en höghastighetsbana mellan de italienska orterna Milano och Bologna. CLF är också delaktigt i flertalet italienska spårvägs- och tunnelbaneprojekt, samt partner i ett antal järnvägsarbeten i bland annat Algeriet, Venezuela och Bulgarien.

För Strukton Rail är det ökade ägandet i CLF ett naturligt steg och ett led i utvecklingen mot att stärka positionen som helhetsleverantör på järnvägsmarknaden i Europa. Koncernens kärnverksamhet inkluderar datainsamling och databearbetning med hjälp av specialutrustade tåg för mätning, analys och övervakning. Strukton Rail levererar även energilösningar och dragkraft för rullande materiel och tillsammans med kända systemleverantörer har Strukton Rail rollen som järnvägsspecialist i flera infrastrukturprojekt utanför Europa.

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.