Följ Strukton Rail

Världsmiljödag med fokus på utsläpp

Nyhet   •   Jun 05, 2019 14:30 CEST

På Strukton kan det bli mycket bilkörning i tjänsten. Därför är det stort fokus på att minska företagets CO2-utsläpp från bilar.

Idag firas Världsmiljödagen. Strukton firar att CO2-utsläppen från företagets bilflotta minskade med 14 procent under 2018, vilket var ett resultat över företagets mål på 10 procent.
- Vi är stolta men inte nöjda. Strukton kan, och ska, minska miljöbelastningen från våra arbeten ännu mer, konstaterar hållbarhetschef Johan Sundqvist.

2019 breddar Strukton sin mätning av CO2-utsläpp till att gälla även arbetsfordon och maskiner. En ny resepolicy sätter fokus på hur anställda prioriterar mellan olika transportslag vid resor i tjänsten.

‑ Trots att vi jobbar inom järnväg - en miljömässigt hållbar sektor - så kör de flesta av våra anställda mycket bil i tjänsten. Tågen går inte till våra arbetsplatser, som ofta ligger avsides och svårtillgängligt. Dessutom jobbar våra
medarbetare huvudsakligen natt när kollektivtrafiken står still. Eftersom bilkörningen är vår största miljöbelastning har vi inledningsvis prioriterat minskningen av utsläpp från våra bilar. Just nu är vi mitt i en omställning från fossila bränslen till eldrift, berättar Johan.

Under 2018 ökade utsläppen inom EU för fjärde året i rad, enligt statistik från den Europeiska miljöbyrån EEA. Störst andel av ökningen stod industrin och transporterna för.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.