Följ Strukton Rail

Hur många varv runt jorden kör du?

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2017 14:18 CET

Järnvägstransporter belastar vår miljö minimalt, men när spåren ska underhållas så behövs biltransport. Nu ser Strukton Rail över sina bilvanor.

Julen är en bra tidpunkt att fråga sig hur hållbart vi lever. Så här års brukar konsumtion och energiförbrukning slå nya rekord, samtidigt som många av oss letar julklappar till familjemedlemmar som redan har allt. Även mellan företag ökar gåvorna på julen och från 2017 finns en ny svensk lag, som säger att stora och medelstora företag ska redovisa hur de arbetar för ökad hållbarhet i sin verksamhet. Nu har Strukton Rail tagit nästa steg i sitt hållbarhetsarbete.

Inför årsskiftet har Strukton, som underhåller spår och järnvägar i Skandinavien, satt upp nya hållbarhetsmål för 2018. Tidigare har företaget ringat in åtta prioriterade hållbarhetsområden tillsammans med sina intressenter, och av dessa har tre områden fått nya mål: Antikorruption, Utsläpp från transporter samt Leverantörsrelationer.

- Antikorruption är ett prioriterat mål för Strukton och våra kunder. Vi har en nollvision där vi mäter antalet fall av korruption mellan Strukton och andra organisationer. Begreppet korruption kan låta allvarligt men det handlar om att vi säkerställer ett affärsmässigt och professionellt bemötande i alla våra relationer, berättar hållbarhetsstrateg Johan Sundqvist.

När det gäller utsläpp från transporter har Strukton goda möjligheter att påverka till det bättre, menar Johan.

- Struktons kärnverksamhet är underhåll av spår och järnväg. Arbetet håller högt tempo och våra driftfordon färdas motsvarande ett varv runt jorden varje arbetsdag. Här finns mycket som vi vill förbättra. Till exempel ser vi över reserutinerna och har som mål att minska koldioxidutsläpp från våra bilar med tio procent, i relation till antalet anställda.

Målen för Struktons leverantörsrelationer kan delvis kopplas till de andra målen om antikorruption och minskade utsläpp. 2018 ska alla Struktons prioriterade leverantörer ha genomgått en leverantörskontroll då man tittar på om företagen klarar grundläggande krav och följer ISOs standarder för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

_____________________

Vid frågor om Struktons hållbarhetsmål, kontakta Johan Sundqvist, 010-480 56 08, johan.sundqvist@strukton.se.

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller vi spårsystem i Skandinavien. Vi rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Genom vårt arbete vill vi bidra till samhällsnytta och till en säker och punktlig spårtrafik. I Sverige arbetar 900 anställda och år 2016 hade företaget en omsättning på 2,6 miljarder kronor.

Strukton Rail ingår i en koncern med 6500 anställda och verksamhet i fem länder i Europa samt i USA och Australien.

>>Läs mer om Strukton Rail Sverige på www.strukton.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.