Följ Strukton Rail

Strukton Rail tilldelas kontraktet för Västra-, Södra stambanan

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2020 09:10 CEST

Efter att man vunnit tunga underhållskontrakt som Södra Stambanan 1 och Västkustbanan Syd så kommer nu ytterligare glada nyheter för Strukton Rail. Man har tilldelats uppdraget för Västra-, Södra stambanan. 

Uppdraget avser basunderhåll av järnvägsanläggningen som omfattas av följande 6 bandelar: Del av 414 (Gnesta)-(Katrineholm), 416, (Katrineholm)-(Hallsberg), 

420, Katrineholm, 421, (Åby) - (Järna), 422, (Katrineholm) – (Åby) samt
492, Oxelösund – (Flens Övre). Totalt omfattar detta kontrakt 531772 spårmeter.

Uppdraget är en totalentreprenad enligt ABT 06 och omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll. Uppdragsgivare är Trafikverket, kontraktssumman är 589miljoner och kontraktslängden är fem år med ytterligare två optionsår.

Det är mycket roligt och spännande att få ta hand om detta, för Strukton Rail nya område. Vi kommer nu snarast att starta upp arbetet med att förbereda uppdraget, skaffa nya etableringar, bemanna projektet med egen personal och påbörja rekrytering säger Joakim Ahlström Contract manager Strukton Rail

Vi flyttar fram våra positioner inom Underhåll och vinner nya spännande uppdrag. Detta är fantastiskt spännande och roligt men också en stor utmaning. Jag är dock trygg med att vi tillsammans och med nya kollegor kommer att klara detta på ett mycket bra sätt säger Lars Schyllander, Affärschef för underhåll, Strukton Rail.

Oerhört glädjande att Trafikverket ger oss detta förtroende. Jag ser med tillförsikt fram emot att vi ska få sätta igång, säger Strukton Rails VD Johan Oscarsson

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio dagar från det att tilldelningen meddelats.

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som en av Sveriges största privata järnvägsentreprenörer bygger, driver och underhåller vi spårsystem i Skandinavien. Vi rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Genom vårt arbete vill vi bidra till samhällsnytta och till en säker och punktlig spårtrafik. I Sverige arbetar ca 950 anställda och år 2018 hade företaget en omsättning på 2,3 miljarder kronor.

Strukton Rail ingår i en koncern med 6500 anställda och verksamhet i fem länder i Europa samt i USA och Australien.

>>Läs mer om Strukton Rail Sverige på www.strukton.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.